Wie ben ik

Mijn naam is Anke van Burik, ik ben geschoold als Acupuncturist en als Fysiotherapeute. In 2018 heb ik de opleiding Chinese Voedingsleer met goed gevolg afgesloten. Ik heb een eigen praktijk in Acupunctuur en Chinese voedingsleer.

Met deze site wil ik informeren en inspireren.

Mijn lievelingsbloem is de ranonkel, een kleine, eenvoudige maar kleurrijke bloem die oorspronkelijk uit midden Azie komt. Wanneer hij helemaal bloeit wordt zijn hart zichtbaar.

De Traditionele Chinese geneeswijze (TCM) is ook eenvoudig, kleurrijk en Aziatisch, vandaar dat de naam die ik gekozen heb voor deze site Ranonkel – kerngezond is geworden.

De Chinese geneeskunde is gebouwd op de gedachte dat de mens een afspiegeling is van de natuur. Alles om je heen, je gezin, je werk, je vriendschappen, je leefstijl maar ook je voeding en de seizoenen zijn mede bepalend in hoe je je voelt en functioneert.

Binnen mijn praktijk zet ik mijn kennis als Acupuncturiste en mijn kennis van de Chinese Voedingsleer in om mensen zo goed mogelijk te begeleiden naar een gezond en vitaal leven. Zodat zij, net als de eenvoudige maar kleurrijke ranonkel, kunnen bloeien in hun eigen kracht.